2020-12-26 10:35:01• hírek • Szatmár.ro

Elindult a következő Dakar-kaland felé Gyenes Emánuel

December 26-án reggel indult útnak a következő Dakar-kaland felé az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuel. Az indulást viszont a megszokottnál is nehezebbé tette a karantén, a több koronavírus-teszt, hiszen a negatív teszt a versenyen való révétel feltétele.



A motoros útja először Budapestre vezet, ahonnan Frankfurtba repül, onnan indul a speciális járat Szaúd-Arábiába, a verseny rajtjának otthont adó fővárosba. Ott újabb 48 órás karantén és újabb tesz vár rá, tehát nem szabad csodálkozni azon, ha az utóbbi időben eléggé lecsökkentette a személyes találkozások számát a szatmári Dakar-hős.
 

A Szatmár.ro is telefonon vette fel vele a kapcsolatot, és beszéltünk az idei kiírásról. A szervezők vírusmentes versenyt ígérnek, erre garancia lehet az idei Tour de France is, amit sikeresen szerveztek le. De ami motorozás szempontból fontosabb, az az, hogy a 2020-as versenynél nehezebbet ígérnek. Visszavettek a sebességből, inkább nehezebb terepre számítanak a versenyzők.
 

„Részemről a változtatásnak nem nagyon örülök, szerettem a gyors szakaszokat, s bár a nehéz terepre megvan a tapasztalatom, a gond az, hogy oda jó erőnlét is kell, én pedig az idei sérülések miatt nem vagyok csúcsformában” – mondja Gyenes Emánuel. Ennek ellenére tartani szeretné az idei eredményt, ami összetettben a 29. helyet, Malle Moto kategóriában pedig első helyet jelent.
 

„A 2021-es Dakaron a cél befejezni a versenyt, lehetőleg a top30-ban, és mindenképp pódiumon szeretnék lenni a Malle Moto kategóriában” – mondja. Ugyanis idén is abban a kategóriában indul, ahol a motorosok maguk szervizelik a járgányukat, de figyelni kell a Maraton kategóriát is (ahol komoly alkatrészcseréket nem engedélyeznek), mert abban is versenyez, karrierje során pedig volt olyan, hogy kategóriagyőztes volt.
 

A 2021-es Dakar-rali január másodikán egy 129 kilométeres szakasszal indul, amiből csupán 11 kilométer lesz a mért. Az első igazi versenynap viszont 3-a lesz, akkor a 623 kilométerből 277 határozza meg a helyezést a tabellán.
 

A versenyen egyébként január 9-e lesz a pihenőnap. Január 14-én lesz a leghosszabb mért szakasz (511 kilométer), a leghosszabb távot pedig január 6-án teszik meg, ami 813 kilométert jelent.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: